Straatrace
Volledig scherm
Straatrace © Pexels

Amerikaanse stad Atlanta wil straatraces legaliseren

De lockdown in de Amerikaanse stad Atlanta maakt sommige autoliefhebbers overenthousiast. Nu de wegen er rustig en verlaten bij liggen, vinden er regelmatig zogenaamde coronaraces plaats: een verschijnsel dat zich ook al in New York voordeed. Met alle gevolgen voor de veiligheid op de openbare weg. Als oplossing wil de burgemeester nu een plek aanwijzen waar autoliefhebbers ongelimiteerd lol kunnen trappen en desnoods straatraces mogen organiseren.

Het is de bedoeling dat op de aangewezen plek ook dragraces en het driften met auto's wordt toegestaan. Onder veilige omstandigheden, dat is de voorwaarde. Burgemeester Keisha Lance Bottoms kwam met het idee dat ze kreeg van haar achttienjarige zoon, zo meldt de lokale omroep CBS46. Ondertussen tekenden duizenden inwoners van de Amerikaanse stad een petitie om het idee werkelijkheid te laten worden.

Toch is het nog allerminst zeker of de plannen doorgaan. Een raadslid van Atlanta is alvast fel tegen want volgens hem ,,gaat het de autoliefhebbers er juist om dat het illegaal is, want dat maakt het spannend.’’ Het stadsbestuur onderzoekt nu samen met consultancybureau Bloomberg Associates of het idee haalbaar is.

 1. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.
 2. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”