Volledig scherm
Android Auto © Google

Android Auto wordt gebruiksvriendelijker

Google geeft Android Auto in de zomer een verbeterde interface met nieuwe functies. Het besturingssysteem voor infotainmentsystemen in auto’s wordt volgens Google eenvoudiger in het gebruik en krijgt ook een donker thema dat rustiger is voor de ogen.

De interface van Android Auto 2019 ziet er veel gelikter uit dan het huidige bedieningspaneel dat intussen wat verouderd oogt. De opgefriste look van Android Auto 2019 omvat een donker thema, nieuwe lettertypes die volgens Google beter leesbaar zijn en knoppen die qua uiterlijk nauwer aansluiten bij de interface van Android Pie.

Ook kan de nieuwe versie van Android Auto beter overweg met het beeldformaat van de steeds grotere  schermen. in auto's Er wordt bijvoorbeeld extra informatie weergegeven zoals de volgende afslagen, knoppen om de muziek te bedienen of het actieve telefoongesprek.

Verder zijn in de nieuwe interface minder handelingen nodig om bepaalde functies te bereiken. Zo kan de gebruiker via één scherm bijvoorbeeld navigatieaanwijzingen opvragen, een podcast terugspoelen en een telefoongesprek aannemen. Android Auto 2019 omvat ook een nieuw berichtencentrum dat een overzicht geeft van recente oproepen, berichtjes en andere meldingen. Met één klik kan de gebruiker vanuit dit centrum snel iemand terugbellen of een bericht terugsturen.

Android Auto 2019 komt ‘later deze zomer’ uit voor alle wagens die het besturingssysteem ondersteunen. Dat zijn volgens Google intussen meer dan vijfhonderd modellen van ruim vijftig fabrikanten. Android Auto is in Nederland en België officieel nog  steeds niet beschikbaar, maar kan in ons land toch gebruikt worden door het op een smartphone te installeren via een site als APK Mirror.

Volledig scherm
Android Auto © Google
Volledig scherm
Android Auto © Google
Volledig scherm
Android Auto © Google
  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.