VW, Mercedes-Benz en Geely doneren massaal mondkapjes aan ziekenhuizen.
Volledig scherm
VW, Mercedes-Benz en Geely doneren massaal mondkapjes aan ziekenhuizen. © ANP

Autofabrikanten schenken massaal mondkapjes aan ziekenhuizen

Autofabrikanten als Volkswagen en Mercedes-Benz hebben aangekondigd dat ze honderdduizenden mondkapjes zullen doneren aan klinieken en overheidsinstanties.

Volkswagen kondigde aan minstens 200.000 mondkapjes te willen leveren uit de eigen voorraad. Ze zullen ter beschikking worden gesteld aan klinieken, dokterspraktijken, gezondheidsdiensten en gemeentelijke autoriteiten. Het gaat om zogeheten FFP-2- en FFP-3-mondkapjes. 

Deze gezichtsmaskers bieden professionele bescherming tegen ziekteverwekkers en schadelijke stoffen in de lucht en helpen dus ook tegen het coronavirus. Ook Mercedes-Benz zal ongeveer 110.000 maskers overdragen, in dit geval aan de deelstaatregering van Baden-Württemberg. ,,We willen ons steentje bijdragen om de volksgezondheid te ondersteunen", aldus een woordvoerder. 

Maskers en handschoenen

De grote Chinese autofabrikant Geely - ook eigenaar van Volvo - schonk eerder al ‘dringend noodzakelijke medische benodigdheden’ aan verschillende getroffen regio’s in Europa en Azië. De benodigdheden zijn inmiddels ook onderweg naar Duitsland en Zweden. Het gaat daarbij om onder meer gezichtsmaskers en handschoenen.