Volledig scherm
© BMW

Automobilist rijdt 225 km/u waar je honderd mag

De Rotterdamse Havenpolitie heeft gisteren in het Botlekgebied een automobilist aangehouden die 225 km/u reed op een plek waar 100 km/u is toegestaan.

Dat is meer dan het dubbele van de toegestane snelheid en dus waren de agenten weinig vergevingsgezind. De bestuurder mocht direct zijn rijbewijs inleveren. Ook werd zijn BMW in beslag genomen na overleg met de officier van justitie.

Bovendien krijgt de bestuurder de verplichte educatieve maatregel gedrag (EMG) opgelegd. Deze verplichte cursus kost ruim 1.100 euro en die kosten moeten door de overtreder betaald worden. De hoogte van de boete wordt bepaald door de officier van justitie, maar de kans is klein dat deze onder de 1.000 euro blijft. 

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.