Volledig scherm
De politie toonde op Facebook met een foto van de snelle Mercedes. Die is in beslag genomen © Gendarmerie de la Drôme

Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.

De agenten van de Franse snelwegpolitie reden op de A7 tussen Lyon en Montpellier, toen ze ter hoogte van Valence een Mercedes AMG opmerkten die 206 km/u reed, waar hij 130 mocht rijden. Ze zetten de achtervolging in en haalden de wagen vijf kilometer verderop in.

Toen ze hem aan de kant wilden zetten, reed de bestuurder gewoon door. Op een gegeven moment raasde hij met 240 km/u door een gebied waar hij slechts 90 mocht rijden. De agenten moesten hem laten gaan, maar alarmeerden hun collega’s in de regio.

Op de achterbank

Die troffen de AMG uiteindelijk 60 kilometer verderop, nog steeds met waanzinnig hoge snelheid. Maar even later stond de sportwagen plots op de vluchtstrook. De twee inzittenden zaten op de achterbank en probeerden de agenten wijs te maken dat de bestuurder en bijrijder gevlucht waren.

Hoog verbruik

De wagen was stilgevallen omdat de benzine op was. De politie vermoedt dat de benzinetank door de hoge rijsnelheden extra snel leeg is geraakt. Na enkele dagen onderzoek slaagde de politie er bovendien in om aan te tonen dat een van beide heren toch echt achter het stuur had gezeten. De 32-jarige man kreeg een waslijst aan overtredingen voorgelegd. Zijn voertuig is in beslag genomen. De man moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

  1. Topdag autobeurs gekaapt door actievoerders die zich vast willen lijmen aan de auto's
    video

    Topdag autobeurs gekaapt door actievoer­ders die zich vast willen lijmen aan de auto's

    Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.