Journalisten verdringen zich in 2015 rond de zojuist onthulde, nieuwe Ford GT op de beursvloer van de internationale autoshow van Detroit.
Volledig scherm
Journalisten verdringen zich in 2015 rond de zojuist onthulde, nieuwe Ford GT op de beursvloer van de internationale autoshow van Detroit. © AFP

Autoshow Detroit geannuleerd: beursgebouw wordt minimaal een halfjaar noodhospitaal voor coronapatiënten

Het had de grote comeback van de Amerikaanse internationale autoshow moeten worden. En dat was wel nodig ook, want de afgelopen jaren lieten automerken én bezoekers het steeds meer afweten. Maar het coronavirus gooit roet in het eten: de North American International Auto Show is definitief geannuleerd.  

Door een verschuiving van januari, midden in de barre wintertijd in Detroit, naar de zomerse temperaturen van juni, zou de show dit jaar nieuw leven ingeblazen moeten worden. De exploitanten van het beursgebouw waar de autoshow sinds 1960 is gehouden, waren er helemaal klaar voor. Er zou zelfs een nieuw evenement aan de vooravond van de beursdagen worden toegevoegd: Motor Bella, een straatfestival rondom het thema auto in het centrum van de stad.

Maar de Federal Emergency Management Agency, de rampenautoriteit in de VS,  heeft juist dit beursgebouw (voorheen Cobo Hall, tegenwoordig TFC Center) aangewezen als noodhospitaal voor coronapatiënten, voor minimaal een half jaar. De organisatie heeft al besloten de autoshow te verplaatsen naar juni volgend jaar. Met gemiddeld zo'n 800.000 betalende bezoekers is Detroit nog altijd een van de meest succesvolle autoshows ter wereld.