een laadpaal bij een tankstation, die is aangesloten op een 'superbatterij' van Shell. Met de batterij kunnen auto's sneller worden opgeladen.
Volledig scherm
PREMIUM
een laadpaal bij een tankstation, die is aangesloten op een 'superbatterij' van Shell. Met de batterij kunnen auto's sneller worden opgeladen. © Hollandse Hoogte / ANP

Betalen naar gebruik, maar ‘autorijden wordt niet voor de happy few’

We moeten linksom of rechtsom aan de elektrische auto om de klimaatdoelen te halen. Wie niet wil, ziet vanaf 2030 de autokosten oplopen omdat voor iedere gram uitgestoten CO2 moet worden betaald. Toch blijft de auto ‘voor grote groepen Nederlanders bereikbaar’, bezweert de brede autocoalitie die dit nieuwe belastingplan oppert.

0 reacties

  1. Bijna doodgereden motorrijder belandt op intensive care van bloedeigen zoon: ‘Stond me al op te wachten’
    PREMIUM

    Bijna doodgere­den motorrij­der belandt op intensive care van bloedeigen zoon: ‘Stond me al op te wachten’

    Zat vrachtwagenchauffeur Jonathan den H. uit Goudswaard op zijn mobiele telefoon toen hij op de N217 een motorrijder voor hem lanceerde? Of keek de trucker slechts twee seconden naar een metertje op zijn dashboard en doemde er toen plots een file voor hem op waardoor een botsing met zijn voorganger onvermijdelijk was? Die vraag stond donderdag centraal in de rechtszaak tegen de 24-jarige verdachte.