Volledig scherm
Met 234 km/u over de snelweg razen in een BMW M6 en jezelf filmen is geen goed idee in België. © BMW

BMW-rijder filmt zichzelf met 234 km/u, krijgt boete en raakt auto kwijt

Een 30-jarige Belg is zijn BMW M6 kwijtgeraakt nadat hij met snelheden tot 234 kilometer per uur over de snelweg raasde. Hij filmde zijn capriolen, maar dat kwam hem duur te staan.

De man plaatste de filmpjes van zijn dollemansrit op allerlei websites. Dat ging goed, totdat het parket van de stad Luik de opnames onder ogen kreeg. De man werd ondervraagd en schuldig bevonden, ook al beweerde hij dat hij niet de bestuurder was van de auto. Hij verklaarde het filmpje op internet te hebben gevonden en vervolgens op Facebook te hebben geplaatst.

Helaas voor de man kon hij niet aantonen waar hij het filmpje had gevonden, aangezien het nergens anders te vinden was op internet. Het feit dat de auto duidelijk herkenbaar was als BMW M6 in combinatie met de wetenschap dat zowel de verdachte als diens vader in het dagelijks leven met een M6 rondrijden was voor de rechter voldoende aanleiding om de man een boete op te leggen en zijn snelle BMW coupé verbeurd te verklaren.

  1. Ruiten sneuvelen bij presentatie ‘onverwoestbare’ truck Tesla
    video

    Ruiten sneuvelen bij presenta­tie ‘onver­woest­ba­re’ truck Tesla

    Het Amerikaanse automerk Tesla heeft afgelopen nacht een wel heel aparte auto onthuld. Met de elektrische Cybertruck, die is voorzien van ‘onkrasbaar plaatwerk’ en gepantserd glas (dat overigens brak tijdens de presentatie), wil topman Elon Musk de extreem traditionele wereld van de grote pick-ups op z’n kop zetten. Fans en critici hebben hun twijfels: komt deze bizarre Tesla er echt of haalt Musk een grapje met ons uit?