Armand Hermans uit Dongen demonstreert zijn 'uitvinding’: de kabelgoottegel om elektrische auto's op te laden. In samenwerking met de gemeente en een tot nu toe onbekende leverancier is deze de afgelopen maanden ontwikkeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Armand Hermans uit Dongen demonstreert zijn 'uitvinding’: de kabelgoottegel om elektrische auto's op te laden. In samenwerking met de gemeente en een tot nu toe onbekende leverancier is deze de afgelopen maanden ontwikkeld. © Pix4Profs/Jan Stads

Boete voor laadkabel over de stoep; Zaltbommel wil geen kabelgoten, Zeewolde en Dongen wel

Een elektrische auto opladen met een kabel die dwars over de stoep loopt? Daar gaan gemeenten met ingang van het nieuwe jaar tegen optreden. Mensen kunnen erover struikelen en auto-eigenaren zouden er een openbare parkeerplek mee kunnen claimen. Het risico wegnemen met een kabelgoot mag in de ene gemeente wel en in de andere weer niet.

 1. Désiree (29) is populair met haar roze vrachtwagen: ‘Al drie keer een tv-programma afgewezen’
  PREMIUM

  Désiree (29) is populair met haar roze vrachtwa­gen: ‘Al drie keer een tv-programma afgewezen’

  Désiree van Wijk rijdt met haar vrachtwagen door heel Europa en schrok zich een ‘rolberoerte’ toen haar vader haar vrachtwagen roze had laten spuiten. De nuchtere no-nonsens dame rijdt al jarenlang met paling als vracht en sloeg onderweg heel wat tv-programma's af zoals ‘Meiden die rijden’. Ze hoeft niet beroemd te worden: ,,Het werk blijft gewoon hetzelfde hoor.’’
 2. Talloze automobilisten maandagochtend te laat door horrorspits (en ook tijdens daluren zijn er problemen)
  PREMIUM

  Talloze automobi­lis­ten maandagoch­tend te laat door horror­spits (en ook tijdens daluren zijn er problemen)

  Door een ongeval met drie vrachtwagens en enkele auto’s was de A27 bij Utrecht maandagmorgen urenlang gestremd. Voor automobilisten was het een horrorspits: ze waren soms uren later op hun bestemming. Het ongeluk was een incident, maar het kan zo opnieuw gebeuren. De wegen rond Utrecht lopen namelijk weer helemaal vol. Niet alleen in de spits, maar nu ook in de ‘stille uren’ overdag.