Volledig scherm
© Bugatti

‘Cristiano Ronaldo koopt duurste nieuwe auto aller tijden’

Cristiano Ronaldo is naar verluidt de geheime koper van een Bugatti waarvan slechts één exemplaar wordt gemaakt. Het is met een verkoopprijs van 16 miljoen euro de duurste nieuwe auto ooit.

De superster Juventus heeft al een van de meest uitgebreide en dure autocollecties ter wereld. Zijn liefde voor Bugatti is groot en het is dan ook een publiek geheim dat hij vorig jaar jaar 2,5 miljoen euro uitgaf aan een nieuwe Bugatti Chiron.

Volledig scherm
© Bugatti

De supersportwagen staat in zijn garage, naast enkele Aston Martins, Lamborghini’s en zelfs een Rolls-Royce Phantom. Maar Ronaldo’s nieuwste aankoop is veruit zijn meest extravagante. Het gaat hier namelijk om ‘La Voiture Noire’ - een auto die werd onthuld op de Autosalon van Genève en die een eerbetoon vormt aan de originele ‘Voiture Noire’ uit de jaren dertig.

Volledig scherm
© Bugatti

De Franse fabrikant van deze extreem luxueuze auto's bouwde slechts één exemplaar van dit op de Chiron gebaseerde model. De auto heeft dezelfde 1.500 pk sterke 8,0-liter quad-turbocharged W16-motor als de Chiron, maar een heel ander uiterlijk. Het model werd uitgebracht ter ere van de 110e verjaardag van Bugatti. Er was al bekendgemaakt dat de auto verkocht was en velen gingen ervan uit dat de koper Ferdinand Piëch was, de voormalig topman van Volkswagen. 

Volledig scherm
© Bugatti

Maar volgens de Britse krant The Sun is het de topspeler van Juventus die zijn handtekening onder het contract heeft gezet. De betaling zal het probleem niet zijn, aangezien hij bij de voetbalclub per maand ruim 2,3 miljoen euro verdient en ook nog een aantal goede sponsorcontracten heeft getekend. Voorlopig is de auto echter nog niet klaar. Pas in 2021 zal hij voor het eerst achter het stuur kunnen plaatsnemen. 

Volledig scherm
© Bugatti