Dat is schrikken: geen pk's maar walnoten onder de motorkap

VideoEen Amerikaanse vrouw die een verbrande geur opmerkte nadat ze thuis met haar auto vertrok, zette die snel aan de kant en stapte uit. Onder de motorkap wachtte haar een verrassing. Eekhoorntjes hadden er een voorraad verstopt van minstens 200 walnoten.

Holy Persic uit Pittsburg in de VS was maandag nog maar net vertrokken, toen ze een verbrande geur waarnam en vreemde geluiden hoorde. Ze belde haar man, die haar aanraadde om snel de motorkap te openen. Daar ontdekte de vrouw, verstopt in alle mogelijke hoekjes, minstens 200 walnoten en veel gras.

“Ze zaten echt overal”, vertelt haar man Chris. “Onder de accu, bij een ventilator, ... de noten op het motorblok waren zwartgeblakerd. Het leek alsof ze bijna geroosterd waren.”

Tekst loopt door onder foto

Volledig scherm
Chris Persic had meer dan een uur nodig om alles eruit te prutsen © RV Facebook

De wagen was een maand geleden nog voor onderhoud in de garage geweest, maar nadien had het stel niet meer onder de motorkap gekeken. De noten van de boom in hun tuin waren enkele weken geleden begonnen met vallen. ,,Die eekhoorntjes zetten er vaart achter”, lacht Chris.

Het duurde bijna een uur om alle noten eruit te halen. Controle in de garage wees uit dat er geen blijvende schade was. ,,Maar we hebben wel geluk gehad”, aldus Chris. “Het gras in de motorkap was vochtig omdat het had geregend. Als het echt droog was geweest, was er misschien brand ontstaan.”

Volledig scherm
De walnoten zaten zowat overal in de motor verstopt. © RV Facebook
Volledig scherm
© RV
 1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
  VRAAG & ANTWOORD

  Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

  Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)
 2. ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’
  INTERVIEW

  ‘Robotauto’s gaan mensen helpen, niet vervangen’

  Tot voor kort stond hij bekend als één van de beste ‘robotwetenschappers’ van Amerika, maar sinds 2015 werkt Dr. Gill Pratt voor de Japanse automaker Toyota aan – onder meer – zelfrijdende auto’s. ,,Nee, kunstmatige intelligentie kan niet voorkomen dat mensen sterven in het verkeer. Maar wanneer we robots en andere slimme machines op de goede manier inzetten, maken ze onze levens veel veiliger en eenvoudiger. Daar geloof ik heilig in.”