Volledig scherm
© Hitch Hotel

Deze 3.000 euro kostende caravan is een hut zonder sleur

Een 'caravan' die ruimte biedt aan drie personen, die is voorzien van USB-poorten, verlichting en een 12V-stopcontact? Het lijkt te mooi om waar te zijn.

Toch is het dat niet, want deze slaapkamer achter je auto is nu al te koop in Amerika. Met dit product, dat onder de naam 'Hitch Hotel' op de markt wordt gebracht, kun je gewoon met 130 km/u doorstampen.

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Het Hitch Hotel past op, in plaats van aan de trekhaak en bestaat uit een uitschuifbare module die groot genoeg is om als slaapruimte voor drie personen te dienen. In gesloten vorm passen er nog drie fietsen in. De constructie bestaat uit fiberglass en aluminium. Binnenin vind je onder meer USB-poorten, verlichting en een 12V-stopcontact. De introductieprijs bedraagt 3.499 dollar. 

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Het enige nadeel is dat dit trekhaakhotel gemonteerd moet worden op een zogenaamde hitch receiver van minimaal klasse III. In Nederland zijn de meeste auto's van een trekhaak met kogel voorzien. Behalve het Hitch Hotel zul je dus hoogstwaarschijnlijk ook je auto wat moeten laten aanpassen.

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Met een dergelijke caravan heb je ook minder zorgen dat je op je kant terecht komt:

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”