Volledig scherm
© Hitch Hotel

Deze 3.000 euro kostende caravan is een hut zonder sleur

Een 'caravan' die ruimte biedt aan drie personen, die is voorzien van USB-poorten, verlichting en een 12V-stopcontact? Het lijkt te mooi om waar te zijn.

Toch is het dat niet, want deze slaapkamer achter je auto is nu al te koop in Amerika. Met dit product, dat onder de naam 'Hitch Hotel' op de markt wordt gebracht, kun je gewoon met 130 km/u doorstampen.

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Het Hitch Hotel past op, in plaats van aan de trekhaak en bestaat uit een uitschuifbare module die groot genoeg is om als slaapruimte voor drie personen te dienen. In gesloten vorm passen er nog drie fietsen in. De constructie bestaat uit fiberglass en aluminium. Binnenin vind je onder meer USB-poorten, verlichting en een 12V-stopcontact. De introductieprijs bedraagt 3.499 dollar. 

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Het enige nadeel is dat dit trekhaakhotel gemonteerd moet worden op een zogenaamde hitch receiver van minimaal klasse III. In Nederland zijn de meeste auto's van een trekhaak met kogel voorzien. Behalve het Hitch Hotel zul je dus hoogstwaarschijnlijk ook je auto wat moeten laten aanpassen.

Volledig scherm
© Hitch Hotel

Met een dergelijke caravan heb je ook minder zorgen dat je op je kant terecht komt:

  1. Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publiekslieveling van autorijdend Nederland?
    Interview

    Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publieks­lie­ve­ling van autorij­dend Nederland?

    Opel gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de vleugels van het Franse PSA. Ruim 35 jaar lang was Opel de favoriet van de Nederlandse automobilist, maar in 2004 kwam daar een eind aan. Keren de tijden van de Kadett, de publiekslieveling van weleer, terug? ,,Ik denk dat we met onze elektrische auto's in Nederland inderdaad weer nummer één kunnen worden’’, zegt topman Michael Lohscheller.