Bugatti Centodieci
Volledig scherm
Bugatti Centodieci © Bugatti

Deze nieuwe Bugatti kost evenveel als 56 Porsches 911

De Centodieci is het nieuwste model van Bugatti. De auto wordt gebouwd in een oplage van slechts tien exemplaren, die allemaal al verkocht zijn. De prijs? Acht miljoen euro per stuk.

Bugatti profiteert nog even van de als een dolle draaiende economie en duwt er na de Divo en La Voiture Noire nog even snel tien exemplaren uit van de Centodieci.

Het sportwagenmerk bestaat in 2019 precies 110 jaar en Centodieci is Italiaans voor 110. Het nummer verwijst tevens naar de iconische EB110, waar de nieuwe bolide een aantal stijlkenmerken van leent. Van deze coupé werden begin jaren negentig 139 exemplaren gebouwd.

Bugatti Centodieci
Volledig scherm
Bugatti Centodieci © Bugatti

Het prijskaartje van acht miljoen euro is exorbitant, maar je hebt dan wel de ultieme Bugatti. De Centodieci heeft namelijk een 8.0-liter W16-motor die 1578 pk produceert. Dat is 99 pk meer dan de Chiron, waarvan dit strijkijzer is afgeleid.

Ook is de auto 20 kilo lichter. Hierdoor accelereert de Centodieci van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 2,4 seconden. Van 0 naar 200 geschiedt in 6,1 seconden. De auto is elektronisch begrensd op 380 kilometer per uur.

Bugatti Centodieci
Volledig scherm
Bugatti Centodieci © Bugatti

Of je de auto nu mooi vindt of niet, alle tien de exemplaren zijn inmiddels verkocht voor de prijs van acht miljoen euro per stuk. De kopers mogen voor dat bedrag wel zelf een kleur uitzoeken. Voor acht miljoen euro kun je echter ook 56 Porsches 911 kopen of 308 Volkswagens Golf. 

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.