Volledig scherm
Mazda 3. © Mazda

Dit is de Auto van het Jaar volgens een internationale vrouwenjury

Mazda is goed bezig. Vorige week werd de Mazda CX-30 uitgeroepen tot veiligste auto ter wereld en nu is de Mazda 3 door een internationale vrouwenjury verkozen tot Auto van het Jaar.

Het compacte Japanse model werd gekozen door een panel van vrouwelijke juryleden uit 30 verschillende landen, die de auto's beoordeelden op zaken als uiterlijk, praktische bruikbaarheid, veiligheid, ecologische voetafdruk en prijs/kwaliteitsverhouding.

De grote winnaar werd bekendgemaakt op de Dubai International Motor Show 2019. De Mazda 3 slaagde erin enkele zeer gevestigde rivalen uit de hogere klassen te verslaan, zoals de Audi E-Tron, Tesla Model 3 en BMW 3-Serie. De Mazda werd ook uitgeroepen tot gezinsauto van het jaar door de vrouwelijke juryleden.

Andere categorieën

Bij de categorie Stadsauto van het Jaar won de Kia XCeed. Kia nam ook de Women’s’s Green Car of the Year-titel mee naar huis met de Soul EV. De BMW 8 Serie won in de categorie Luxury Car of the Year, terwijl de 911 werd uitgeroepen tot Performance Car of the Year. De Range Rover Evoque werd door de dames uitgeroepen tot SUV van het jaar.

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.