Wanneer een auto- of vrachtwagenmotor motorolie aanzuigt, beginnen ze in de meeste gevallen ongecontroleerd toeren te draaien, net zolang tot de brandstof op is, of de motor ontploft.
Volledig scherm
Wanneer een auto- of vrachtwagenmotor motorolie aanzuigt, beginnen ze in de meeste gevallen ongecontroleerd toeren te draaien, net zolang tot de brandstof op is, of de motor ontploft. © KT3406E/Youtube

Dit moet je doen als je automotor op hol slaat

Een op hol slaande automotor komt gelukkig niet vaak voor - en dat is maar goed ook. Een Amerikaanse Youtuber laat zien wat er kan gebeuren als een vrachtwagenblok ongecontroleerd toeren draait.

  1. Occasionkoper blijft vooral zoeken naar benzineauto's

    Occasionko­per blijft vooral zoeken naar benzineau­to's

    Bijna twee derde van de consumenten die online een occasion zoeken, kiest nog steeds voor een auto met benzinemotor. Dat blijkt uit onderzoekscijfers van de grote occasionplatforms Gaspedaal.nl en AutoTrack. De vraag naar tweedehands elektrische modellen neemt intussen af. De populariteit van elektrische auto’s op deze occasionsites bevindt zich nu op het laagste punt sinds oktober 2021. Tegelijkertijd laat de vraag naar hybrides wél een stijging zien.