Sportwagens, zoals deze Ferrari's, blijken hun eigenaren het meest sexy te maken.
Volledig scherm
Sportwagens, zoals deze Ferrari's, blijken hun eigenaren het meest sexy te maken. © Ferrari

Dit zijn de meest sexy automodellen van Europa

Sportwagens zijn de meest statusverhogende automodellen van Europa, maar niet overal. In Spanje zorgen vooral elektrische auto’s voor sexappeal en in Duitsland doen cabriolets het goed bij het andere geslacht. 

Auto’s zijn dé statusverhogende symbolen van Europa. Afhankelijk van het model, verhogen ze zelfs het sexappeal van bestuurders. Daar is twee derde van de Europese autobezitters overtuigd, zo meldt het Duitse blad Automobilwoche op basis van een enquête onder 7.300 autobezitters in zeven Europese landen. 

Sexy SUV

In totaal gelooft 79 procent van de Europese autobezitters dat het juiste voertuig je aantrekkelijker maakt. Vooral sportwagenbezitters scoren goed: een op de drie Europeanen (35 procent) gelooft dat je aantrekkelijker wordt achter het stuur van een snelle, sportieve bolide. Dat cabrio's vooral de sexappeal bevorderen, vindt 28 procent van de respondenten. Op de derde plaats komen SUV’s, die door 24 procent als sexy wordt geclassificeerd. 

Elektrische auto

Bestuurders van elektrische auto zijn minder goed af bij het andere geslacht. Slechts 14 procent van de Europeanen gelooft dat een elektrische auto je aantrekkelijkheid vergroot. Daarmee belanden e-auto’s op de vijfde plaats in de ranglijst van sexy auto’s, achter klassieke auto’s met 17 procent. Luxe zakenauto's (12 procent), middelgrote auto’s en compacte auto’s (elk 9 procent) eindigen in de middenklasse, gevolgd door MPV's met 8 procent en (bestelwagen)busjes met 7 procent. 

De definitie van ‘sexy auto's’ verschilt per land, zo laat de enquête zien. SUV’s zijn bijvoorbeeld populairder in Italië en Spanje dan cabrio’s en komen daar op de tweede plaats met respectievelijk 29 en 32 procent. Spanje en Nederland zijn de enige landen waar e-auto’s een groter erotisch potentieel hebben dan klassieke auto’s. In Spanje gelooft maar liefst 26 procent dat elektrische auto's sexy zijn.

Welke auto's maken hun eigenaren volgens Nederlanders nog sexyer? 

1. Sportwagen (28 procent)

2. Cabrio (23 procent)

3. SUV (18 procent)

4. Elektrische auto (14 procent)

5. Klassieker (13 procent)

6. Middenklasser (9 procent)

7. Limousine (9 procent)

8. Compacte auto (9 procent)

9. Bestelwagen/bus (7 procent)

10. MPV/familie-auto (5 procent)

Overige: 26

  1. Consumentenbond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemelsoftware-schandaal

    Consumen­ten­bond wil Volkswagen alsnog aanpakken voor sjoemel­soft­wa­re-schan­daal

    In samenwerking met de Consumentenbond brengt de Volkswagen Group Diesel Efficiency Stichting (VGDES) volgende maand de eerste dagvaarding uit in een aantal individuele proefprocedures tegen Volkswagen vanwege de sjoemeldiesel-affaire. De organisaties zien zich daarbij gesteund door de recente uitspraak van de hoogste Duitse rechter, die oordeelde dat kopers van sjoemeldiesels recht hebben op teruggave van een deel van het aankoopbedrag.