Frankrijk is alweer klaar met trajectcontroles
In België neemt het aantal trajectcontroles sterk toe, maar in Frankrijk zijn ze er alweer klaar mee. De officiële reden is dat ze te duur zijn in onderhoud, maar dat is volgens een Franse belangenclub van automobilisten niet de werkelijke reden.
Frankrijk gaat zijn trajectcontroles geleidelijk ontmantelen, zo melden Franse media. De eerste exemplaren verschenen in 2012 langs Franse snelwegen, maar de apparaten, die de gemiddelde snelheid van een voertuig tussen twee punten berekenen, zouden volgens de Franse verkeersveiligheidsorganisatie Sécurité Routière te duur zijn in onderhoud.
‘Slechts’ 5000 bekeuringen per jaar
De geringe winstgevendheid van deze in totaal honderd trajectcontroles zou hier niets mee te maken hebben, aldus Sécurité Routière. Wel is zeker dat de trajectcontroles een stuk minder bekeuringen genereren. Namelijk ‘slechts’ 5000 per jaar per trajectcontrole, tegenover 14.000 per jaar voor klassieke radarsystemen.
Automobilistenorganisatie
Dat lijkt te pleiten voor meer trajectcontroles. Immers: ze doen hun werk goed, want er rijden op die plekken veel minder mensen te snel. Keerzijde is echter dat ze hierdoor de schatkist van de overheid minder vullen. En precies dat laatste schiet de Franse automobilistenorganisatie 40 millions d’automobilistes in het verkeerde keelgat. Ze genereren gewoon niet genoeg geld met verkeersboetes”, zegt Philippe Nozière, voorzitter van de vereniging.
Nieuwe generatie radars
In een persbericht beschuldigt de organisatie de Franse overheid ervan dat de doelstelling van nul ongevallen voor de overheid minder belangrijk is dan het genereren van inkomsten. De Franse autoriteiten gaan de trajectcontroles vervangen door vaste radars van een nieuwe generatie, die meerdere overtredingen tegelijk kunnen registreren en beboeten, en die ook al in België staan.
Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van auto’s en mobiliteit:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
met video
Belgische politicus rijdt rond met James Bond kentekenplaat
-
PREMIUM
Flits-apps in Duitsland nu ook verboden voor passagiers en dit is de boete
In Duitsland is een bijrijder beboet door de rechtbank voor het aan hebben staan van flitssignaleringen. Dat is belangrijk nieuws voor wintersporters die via Duitsland naar Oostenrijk vertrekken, want tot voor kort moesten alleen bestuurders deze signalering uitzetten. -
Rij-ei met koelkastdeur ‘scheurt’ straks ook door Nederland
De elektrische Microlino komt uit Zwitserland, maar wordt gebouwd in Italië met vooral Duitse onderdelen. De guitige stadsrakker is binnenkort ook te koop in Nederland, maar een koopje wordt het niet. -
PREMIUM1
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun. -
Autotest
Goedkoopste elektrische auto van Nederland krijgt ruim 40 procent meer vermogen
Dacia lanceert de Spring EV 65, een bijna 50 procent krachtigere versie van de goedkoopste elektrische stadsauto van Nederland. Helaas blijft het ‘springerige’ karakter van het onderstel ongewijzigd.
-
PREMIUMVW ID.Buzz
Volkswagen maakt zijn nieuwe busje groter, slimmer en ruimer
-
-
-
Dit betaal je aan tol voor een autovakantie naar Kroatië
Als je op vakantie gaat naar het zuiden, moet je rekening houden met tolwegen en -tunnels. De prijzen zijn de laatste jaren gestegen, maar hoe duur is het eigenlijk om bijvoorbeeld naar Kroatië te rijden? -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?