Volledig scherm
© InsideEVs.com

Gelekt: Ford’s elektrische Mustang SUV. Dit is de Mach-E

Hij moest en zou dé grote verrassing van de Los Angeles Auto Show worden, de op de Ford Mustang geïnspireerde elektro-SUV. Maar misschien had Ford er toch verstandiger aan gedaan om de online configurator (waarmee kopers hun auto kunnen samenstellen) nog even offline te houden.

De Amerikaanse website Inside-EV’s wist dankzij die per ongeluk te vroeg opengestelde configurator de hand te leggen op de eerste officiële foto's van de Mustang Mach-E, de elektrische SUV die aanstaande zondag wordt onthuld. Dankzij de van de Amerikaanse Ford-website afkomstige informatie kunnen we ons al een duidelijk beeld vormen van de toekomstige Tesla Model Y-concurrent, die in de loop van volgend jaar op de markt komt.

Zo leren we dat de Mustang Mach-E in vijf verschillende versies zal worden aangeboden, met een actieradius die varieert van 370 tot bijna 500 kilometer en  keus uit achter- of vierwielaandrijving. De snelste GT-versie belooft bovendien een sprint van 0 tot 100 km/u in zo’n 3,5 seconden, cijfers waarmee de elektro-SUV zijn ‘inspiratiebron’, de gewone Mustang, moeiteloos het nakijken geeft.

Volledig scherm
© InsideEVs.com

In de VS zullen de prijzen beginnen bij zo’n 44.000 dollar, waarmee de Mustang Mach-E merkelijk goedkoper is dan pakweg een Jaguar I-Pace. Met het grote, verticale infotainment-scherm lijkt Ford de fans van Tesla te willen verleiden.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto

Volledig scherm
© InsideEVs.com