Volledig scherm
De nieuwe Porsche 911 GT3 RS © Porsche AG

Gelekt: Porsche 911 GT3 RS

Ineens was ‘ie daar: de nieuwe Porsche 911 GT3 RS. Het was niet de bedoeling dat we ‘m nu al zouden zien, maar dankzij een onoplettende Australische website lekten de eerste beelden én informatie vroegtijdig uit.

Volledig scherm
© Porsche AG

De gefacelifte 911 GT3 RS wordt tijdens de autosalon van Genève (8-18 maart) onthuld. Het model is ontwikkeld op basis van de huidige GT3 met 500 pk, maar haalt 20 pk extra uit zijn atmosferische 4.0-zescilinderboxer. De zescilinder moet 9.000 toeren kunnen halen en in minder dan drie seconden van 0 naar 100 km/u kunnen sprinten. De topsnelheid ligt op 312 km/u. De boxermotor is gekoppeld aan een PDK-versnellingsbak. Daarmee lijkt de kans klein dat er nog een handbakversie komt.

Volledig scherm
© Porsche AG

Lizard Green

Qua styling zien we uiteraard veel kenmerken terug van de 991.2 en de 991.2 GT3, maar hier en daar bespeuren we ook een vleugje GT2 RS. Bijvoorbeeld de luchtinlaten op de kofferdeksel. De kans is groot dat er nog een uitvoering met Weissach-pakket komt, waarmee de GT3 RS nog sneller en lichter wordt. De introductiekleur is, zoals we inmiddels gewend zijn, een opvallende. Deze keer geen Lava Orange, maar het veelzeggende Lizard Green. 

Volledig scherm
© Porsche AG