Volledig scherm
© ANP

Google Maps wordt ook flitsmeister

Google Maps, met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd, krijgt binnenkort een extra functie. De online kaartservice wil zijn gebruikers gaan waarschuwen voor snelheidscontroles.

Google Maps is momenteel bezig met uitgebreide updates en verbeteringen. Naast de waarschuwingen voor snelheidscontroles, wordt binnenkort ook aanvullende informatie over files en ongevallen verstrekt. Dit rapporteert de Amerikaanse site ‘Android Police’.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk meldden gebruikers van Google Maps in december dat zij ontdekte besturingssystemen konden registreren. Ook in Duitsland hebben enkele testpersonen de nieuwe functie al gespot. Of Google alleen vaste flitspalen gaat signaleren, of ook mobiele snelheidscontroles, is niet bekend.

De veranderingen zijn controversieel. Snelheidscontrolemeldingen zijn in sommige landen verboden. Of de nieuwe dienst daarom in alle landen kan worden gebruikt, is onduidelijk. In Nederland wordt veel gebruik gemaakt van de Flitsmeister-app. Ook Waze, dat sinds 2013 onderdeel is van Google, waarschuwt zijn klanten al enige tijd voor snelheidscontroles.

  1. Een emoji op je kentekenplaat: in Australië mag het

    Een emoji op je kenteken­plaat: in Australië mag het

    In Australië zijn vanaf 1 maart emoji's op kentekenplaten van auto's officieel toegestaan. In Queensland zijn de nieuwe nummerborden te bestellen, met keuze uit vijf verschillende smileys. Je kan kiezen tussen een emoji die een knipoog geeft, een zonnebril draagt, eentje die hartjes als ogen heeft, een die breeduit lacht of een die glimlacht. De gepersonaliseerde kentekenplaten kosten 500 Australische dollar, omgerekend ongeveer 315 euro.
  2. Elektrische auto zorgt voor recordomzet in autoverkoop

    Elektri­sche auto zorgt voor recordom­zet in autover­koop

    Vorig jaar steeg de omzet bij de verkoop van nieuwe auto’s tot een record van ruim €15 miljard. Bijna 12 procent van de omzet kwam uit de verkoop van volledig elektrische auto’s, blijkt uit analyse van ING. Ook in 2019 zet de opmars van elektrische aandrijving stevig door. Het marktaandeel volledig elektrisch steeg van 2,3 procent in januari 2018 naar 5,2 procent in januari 2019. Vooral zakelijke rijders kiezen er steeds vaker voor.