Volledig scherm
© Daimler

Het einde van een benzineslurper: Mercedes-Benz werkt aan elektrische G-Klasse

De Mercedes-Benz G-Klasse, de grote, zware en rechthoekige SUV van het merk die bekend staat als benzine- en dieselslurper, wordt elektrisch. Dat onthulde de nieuwe topman van Mercedes, Ola Källenius, tijdens het Automobilwoche Kongress in Berlijn.

Källenius bekende ook dat een deel van de leiding van het het bedrijf heeft overwogen om het model definitief te schrappen. Dat is immers ook gebeurd met de Land Rover Defender, eveneens een oud SUV-model dat niet meer aan de eisen voor schoner uitlaatgas kon voldoen. Voor die auto is een compleet nieuwe generatie ontworpen. ,,Maar zelfs al mocht Mercedes-Benz maar één model blijven bouwen, dan zou het een G-Klasse zijn”, aldus de CEO.

Wanneer de elektrische variant van de G-Klasse op de markt komt, wil Mercedes-Benz niet zeggen. Op dit moment bestaat het motorengamma uit de kloeke 350d en 400d, een 422 pk tellende G500 en de volstrekt absurde (maar daarom niet minder populaire) G63 met 585 pk.

  1. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.