Volledig scherm
© RV

‘Kun je de spiegels van politieauto’s ook particulier kopen?’

VRAAG & ANTWOORD,,Op de buitenspiegels van de Mercedes B-Klasse van de politie zijn dodehoekspiegels gemonteerd. Ik neem aan dat deze spiegels uitvoerig zijn getest op bruikbaarheid. Uit oogpunt van veiligheid wil ik die spiegels ook monteren op mijn Mercedes B-Klasse. Weet u waar ze te koop zijn? En wat het merk en de prijs is?”, vraagt lezer Thé Brant. 

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Deze spiegels zijn speciaal voor politieauto’s ontwikkeld en worden ook speciaal voor dat doel gemaakt, in opdracht van Mercedes-Benz. Ze maken geen deel uit van het assortiment onderdelen en accessoires van Mercedes en zijn dus voor consumenten niet verkrijgbaar. Soortgelijke dodehoekspiegels zijn echter wel bij onlinewinkels te koop. Bij Bol.com bijvoorbeeld van het merk Shunwei (12,95 euro). Op andere sites zie je ze ook van het merk Carpoint, voor 8,49 euro. De kwaliteit kan verschillen, uiteraard. 

Onze autoredactie beantwoordt elke week lezersvragen. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier.  

  1. ‘Waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom worden elektri­sche auto’s niet getest bij vorst?’

    ,,De elektrische auto wordt beschreven als een wonder voor de toekomst. Maar waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst, zoals autojournalist Fred van der Vlugt dat vroeger deed? Zet ze twee dagen in een koelcel en ga dan testen met de verwarming en verlichting aan. Hoe ver kom je dan? Ik heb elektronica gestudeerd en kwam er al vroeg achter dat bij lage temperaturen de accu altijd het zwakke punt is”, meldt lezer Eddy Cretier.