Volledig scherm
© Shutterstock

Loop ik met camper op diesel risico?

Vraag & AntwoordIk overweeg een kampeerauto aan te schaffen, maar ik begrijp dat campers eigenlijk alleen maar als diesel verkrijgbaar zijn. Daarmee neem ik toch een risico, aangezien diesels steeds minder populair worden? Je mag er sommige steden niet mee in en ik maak mij ook zorgen over de afschrijving. -W. Raas

Als u kiest voor een kampeerauto met dieselmotor van de nieuwste generatie, is het risico klein. Het gaat dan om een motor die voldoet aan de zogenaamde ‘6 d temp’ norm. Deze motoren zijn relatief schoon en daarmee mag je vaak nog wel een stadscentrum in. Op dit moment is er voor kampeerauto’s eigenlijk ook geen alternatief voor diesel. Daarom zullen diesel-kampeerauto’s naar verwachting nog jaren in trek blijven en zal het dus ook met de afschrijving wel meevallen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Verkoop dure benzine explodeert: ‘vaak zonde van je geld’

    Sinds de invoering van de nieuwe benzine E10 kiezen steeds meer Nederlanders voor duurdere ‘premium’ brandstoffen. Autobezitters zijn bang dat de vervanger van Euro 95 hun auto stuk maakt, maar volgens experts is dat niet terecht. ,,E10 geeft minder problemen dan mensen denken, maar door allerlei indianenverhalen zijn ze meer geld kwijt dan nodig. Al moeten vooral bezitters van motorfietsen, brommers en klassiekers wel opletten.”