Volledig scherm
Volkswagen ID.3 © Volkswagen AG

Nieuwe elektrische Volkswagen ID.3 met zes jaar gratis onderhoud

De eerste als volledig elektrische auto ontwikkelde Volkswagen krijgt de naam ID.3 en wordt geleverd met zes jaar lang gratis onderhoud en APK. Hij komt in verschillende versies op de markt, met reikwijdten variërend van 330 tot 550 kilometer (volgens de WLTP-norm). In Duitsland zullen de prijzen net onder de €30.000 beginnen, maar over de Nederlandse vanaf-prijs is nog niets bekendgemaakt.

In Duitsland wordt de auto geleverd met een jaar lang gratis stroom, maar de Nederlandse importeur ziet daar blijkbaar vanaf. In navolging van Tesla biedt ook VW kopers de mogelijkheid om de auto vroegtijdig te bestellen. Dan moeten ze wel voor de extra rijk uitgeruste ‘ID.3 1ST special edition’ kiezen, waarvan er 30.000 worden gemaakt én waarvoor een aanbetaling van duizend euro geldt. De betreffende versie heeft een reikwijdte van 420 km en de prijs zal - ook in Nederland - net onder de €40.000 liggen. Deze eerste versie krijgt standaard onder meer lichtmetalen velgen, geavanceerde spraakbediening, digitale radio en airco. 

Hoe de elektrische VW er precies uit gaat zien, is nog steeds niet duidelijk. Volkswagen wil tot nu toe alleen foto's vrijgeven waarop de auto van camouflage is voorzien. Hij wordt in september onthuld op de autoshow van Frankfurt.

Volledig scherm
Volkswagen ID.3 © Volkswagen AG
Volledig scherm
Volkswagen ID.3 © Volkswagen AG
  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.