De nieuwe Porsche 911 Targa
Volledig scherm
De nieuwe Porsche 911 Targa © Porsche AG

Nieuwe Porsche 911 Targa is cabriolet en coupé tegelijk

Porsche heeft het doek van zijn nieuwe 911 Targa gehaald. Ook deze 992-generatie is al van afstand herkenbaar als Targa. Het model debuteert als Targa 4 en Targa 4S.

Het design van de Targa wordt nog steeds gedomineerd door de brede rolbeugel die in de tweede raamstijl (de zogenoemde B-stijl) verpakt zit. Het dak klapt in 19 seconden weg onder de koepelvormige achterruit om de inzittenden open te laten rijden. De Porsche 911 Targa werd in de jaren zestig geïntroduceerd toen Californië dreigde om onveilige cabrio's zonder rolbeugel te verbieden.

De nieuwste generatie Targa is standaard voorzien van vierwielaandrijving, die zijn kracht krijgt aangeleverd via de drieliter boxermotor achterin. In de Targa 4 is die 385 pk en 450 Nm sterk en standaard gekoppeld aan de PDK-achttraps automaat. Daardoor haalt hij met het optionele Sport Chrono-pakket 100 km/u in 4,2 seconden en bereikt hij een topsnelheid van 289 km/u.

De Targa 4S is 450 pk sterk en heeft een koppel van 530 Newtonmeter. De sprint van 0-100 km/u doet hij met het Sport Chrono-pakket in 3,6 seconden, zijn topsnelheid ligt bij 304 km/u. De 4S is de enige Targa die ook beschikbaar is met Porsches manuele zevenbak. De nieuwe 911 -generatie van de Targa met de interne codenaam 992 staat vanaf augustus in de showroom. De prijzen beginnen bij €168.200 voor de 911 Targa 4 met PDK. De 911 Targa 4S met handbak kost minimaal €182.700 en de 911 Targa 4S met PDK is te koop vanaf €86.000.

Porsche 911 Targa
Volledig scherm
Porsche 911 Targa © Porsche AG
 1. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.
 2. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”