Lightyear laat de One bouwen door het Finse Valmet Automotive
Volledig scherm
Lightyear laat de One bouwen door het Finse Valmet Automotive © Lightyear

Opnieuw tegenvaller voor VDL Nedcar: de Lightyear zonnecelauto wordt níet in Nederland gebouwd

De veelbelovende zonnecelauto van het Nederlandse merk Lightyear – de One – wordt straks in Finland geproduceerd. Dat nieuws betekent alweer een tegenvaller voor VDL Nedcar, eigenaar van de enige grote autofabriek van ons land in het Limburgse Born. Lightyear kiest ‘op basis van ervaring’ voor de Finse autoproducent Valmet Automotive.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Elektrische busjes of batterijenassemblage: autofabriek VDL Nedcar kijkt verder dan de personenauto
  PREMIUM

  Elektri­sche busjes of batterijen­as­sem­bla­ge: autofa­briek VDL Nedcar kijkt verder dan de personenau­to

  EINDHOVEN/BORN - Het nieuwe VDL Nedcar moet meer zijn dan een autofabriek alleen. Elektrische bestelbusjes en aanverwante activiteiten als batterijassemblage zouden ook kunnen passen bij het bedrijf. ,,Wij kijken breder dan het maken van uitsluitend personenauto’s", zeggen nieuwe directeur John van Soerland en diens voorganger Paul van Vuuren over de toekomst van de Limburgse autofabriek van de Eindhovense VDL Groep.