Auto-expert Niek Schenk.
Volledig scherm
Auto-expert Niek Schenk. © Bart Hoogveld / Hollandse Hoogte

Richting aangeven op een rotonde: zó hoort het

AUTO-EXPERTVeel automobilisten lijken er hun eigen gewoontes op na te houden als het gaat om het aangeven van richting op een rotonde. ‘Maar is het niet zo dat je alleen bij het verlaten van de rotonde richting moet aangeven?’, vraagt lezer Marjolijn Kremer zich af. Onze auto-expert Niek Schenk geeft antwoord.

2 reacties

 • EGW Esser

  2 maanden geleden
  Helaas leert men tegenwoordig bij de rijlessen het toch anders :-(
 • A. Heeffer

  2 maanden geleden
  Neem de oude maar nog steeds geldende regel die stelt : het voornemen tot richtingverandering dient tijdig en duidelijk kenbaar gemaakt te worden aan het overige verkeer. Wanneer je de rotonde oprijdt en voornemens bent om de éérst-volgende afslag te nemen , zet dan direct bij het oprijden de richtingaanwijzer aan naar rechts. Wil je een andere afslag nemen zet dan de richtingaanwijzer aan op het moment dat je de voorlaatste afrit bent gepasseerd. Richting aangeven naar links is onnodig .
 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?