Volledig scherm
Tesla Model X © EPA

‘Tesla gaat minder auto’s van de Model S en Model X produceren’

Tesla heeft de productiedoelen voor de Model S en X aanzienlijk verlaagd. Dat verklaren verscheidene werknemers en oud-personeelsleden tegenover persbureau Bloomberg. Beleggers en analisten vrezen dat de vraag naar de duurdere modellen van Tesla afneemt en zij maken zich zorgen om de winstgevendheid van het bedrijf.

Tesla heeft inmiddels bevestigd dat er minder productietijd is ingeruimd voor de Model S sedan en de Model X SUV. Dat hangt samen met het besluit om geen bestellingen meer aan te nemen van de goedkopere versies van die modellen met een batterij met kleinere capaciteit. Verder stelt Tesla dat de productie efficiënter is geworden.

Tesla wil niet zeggen of er ook minder voertuigen van de twee duurdere modellen worden geproduceerd. De autofabrikant maakt zich momenteel op voor de introductie van de kleinere en goedkopere Model 3 in Europa. Vorige week maakte Tesla bekend het personeelsbestand met 7 procent in te krimpen. Bovendien werd bekend dat het snelladen bij Tesla's eigen Superchargers 30 procent duurder wordt.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.