Musk zegt dat de onthulling van de pickup eraan komt in november. Van het voertuig is weinig bekend buiten een beeld uit 2017.
Volledig scherm
Musk zegt dat de onthulling van de pickup eraan komt in november. Van het voertuig is weinig bekend buiten een beeld uit 2017. © Tesla/AP

‘Tesla onthult nieuw model op 21 november’

Elon Musk heeft via zijn geliefkoosde medium Twitter laten weten dat Tesla eind deze maand een nieuw model zal onthullen, vlak voor de start van de autoshow van Los Angeles.

In de Verenigde Staten werd al een tijdje gespeculeerd over een nieuw Tesla-model, zojuist heeft Elon Musk officieel laten weten dat er op 21 november een grote onthulling te gebeuren staat. Het gaat om de langverwachte ‘Cybertruck’, een voertuig waarover de voorbije maanden de wildste geruchten de ronde gingen. Zo sprak Musk eerder al over een ‘Blade Runner-achtig’ design, de onverzettelijkheid van een legervoertuig en het rijgedrag van een… Porsche. Bovendien zou de Cybertruck in staat moeten zijn om een gewicht tot 136 ton (!) te trekken. En dat allemaal voor een prijs van minder dan 50.000 dollar.

Hoogstwaarschijnlijk komt het erop neer dat Musk een elektrische concurrent voor de in Amerika waanzinnig populaire Ford F-150 voor ogen heeft, waardoor het ook nog onduidelijk is of de Tesla pick-up überhaupt naar Europa zal komen.

In 2017 dook al deze digitale render op van de Tesla pick-up, maar sindsdien heeft het bedrijf het model bijzonder goed weten af te schermen.
Volledig scherm
In 2017 dook al deze digitale render op van de Tesla pick-up, maar sindsdien heeft het bedrijf het model bijzonder goed weten af te schermen. © Tesla