Tesla met benzinemotor.
Volledig scherm
Tesla met benzinemotor. © Obrist

Tesla op benzine is ‘eerste Hyper Hybrid ter wereld’

Ingenieurs in Oostenrijk hebben een Tesla omgebouwd tot een zogenoemde ‘Hyper Hybrid’. De auto rijdt tussen de 1 op 25 en 1 op 33 en wanneer eco-brandstof wordt getankt, is de hybride volgens hen minstens zo emissiearm als een puur elektrische auto. Het totale rijbereik bedraagt meer dan 1000 kilometer.

 1. Eindhovense 'zonnecamper’ Stella Vita begint 3000 kilometer lange reis op trailer: ‘Jammer, maar de veiligheid van de bestuurders staat voorop’
  PREMIUM

  Eindhoven­se 'zonnecam­per’ Stella Vita begint 3000 kilometer lange reis op trailer: ‘Jammer, maar de veiligheid van de bestuur­ders staat voorop’

  EINDHOVEN - Natuurlijk hadden ze het liever anders gezien, de 22 leden van het Solar Team van de TU/e. Want in plaats van dat hun zelfgebouwde ‘rijdend huis op zonne-energie’ zondagochtend vanaf het universiteitsterrein zelf de openbare weg opreed richting Zuid-Spanje, begon de zonnecamper op een trailer aan de 3000 kilometer lange reis.
 2. Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingeburgerd
  PREMIUM
  poll

  Artsen zeggen: zet een fietshelm op! Maar in landen om ons heen is het veel meer ingebur­gerd

  Geen fietser die erover peinst een helm op te zetten. Toch zou dat wel verstandig zijn, zeggen artsen die een bewustwordingscampagne voeren. Een fietshelm reduceert niet alleen het aantal dodelijke ongevallen, maar ook de kans op onherstelbaar hersenletsel. ,,Vooral kinderen en oudere e-bikers lopen groot risico", zegt chirurg William Kramer van de denktank Artsen voor Veilig Fietsen.