Volledig scherm
© Wide Path Camper

U wilt met deze caravan het fietspad op, mag dat?

Ja, dat mag. In ieder geval wel met de caravans van het Deense bedrijf Wide Path Camper, die speciaal zijn ontwikkeld voor over de fietsende caravan-fan.

Caravans zijn in Nederland zeer geliefd, evenals fietsen. Voor de Deen Mads Johansen reden genoeg om beide trends te combineren. De Wide Path Camper maakt het mogelijk om je eigen vier muren mee te nemen. De compacte, gezellige sleurhut is geschikt voor twee personen. Met een slaapoppervlak van 200 x 97 cm  moeten de twee bewoners wel goed met elkaar overweg kunnen. 

Volledig scherm
© Wide Path Camper

Het bed is inklapbaar en in opgevouwen toestand ontstaan ​​twee bankjes met een tafel in het midden. Prima geschikt voor een stevige snack tijdens een regenbui onderweg. De opslagruimte is royaal met een inhoud van 300 liter. Wie op fietsvakantie wil met deze caravan, moet wel over enige conditie beschikken. Bij een disselgewicht van ten minste 45 kilogram komt een Alpentocht voor de meesten niet direct binnen bereik.

Volledig scherm
© Wide Path Camper

Bijzonder uitgekiend is de vouwstructuur van de caravan. In vol ornaat is de woonwagen 2,60 meter lang, maar om de manoeuvreerbaarheid te vergroten, kan de trailer in het midden worden ingeklapt, waardoor de lengte slinkt tot 1,30 meter. De prijs voor al deze vrijheid op wielen bedraagt 3500 euro. Extra uitrusting, zoals een kookplaat of het zogenaamde zonnepakket (accu's, zonnepaneel, USB-poorten, LED-verlichting) doen de prijs stijgen. Wellicht wordt het allemaal wat zwaar dan, maar nooit teveel, zeker niet voor een beetje e-bike.

Volledig scherm
© Wide Path Camper