Lamborghini Miura.
Volledig scherm
Lamborghini Miura. © RM Sotheby's

Uit schuur getrokken oude Lamborghini brengt 1,4 miljoen op

Een verwaarloosde Lamborghini Miura die in een Duitse schuur werd aangetroffen met slechts 30.000 kilometer op de teller, bracht tijdens een veiling door RM Sotheby’s in Londen 1.450.000 euro op.

De zeldzame sportwagen werd afgelopen zomer ontdekt in Duitsland in Freiburg. De auto stond onder een dikke laag stof in een schuur, nadat de eigenaar ervan in 2015 was overleden. De opbrengst werd van tevoren ingeschat op tussen de 860.000 en 1.100.000 euro. 

Lamborghini Miura
Volledig scherm
Lamborghini Miura © RM Sotheby's

De Lamborghini Miura P400 S werd in 1971 gekocht door een rijke bankier uit Nürnberg. Drie jaar later nam de Duitser Hans-Peter Weber de auto over. In 41 jaar tijd reed hij nog geen 30.000 kilometer met de supersportwagen van weleer. Naar verluidt haalde hij de auto alleen maar uit de schuur voor speciale gelegenheden of een incidenteel uitstapje. ,,We woonden in een smalle vallei. Elke keer wanneer mijn oom ons met zijn Miura kwam bezoeken, hoorden we de motor al enkele minuten voor hij aankwam”, aldus een neef van Weber aan RM Sotheby’s.

Volledig scherm
© RM/Sotheby's

De auto met chassisnummer 4245 is nooit overgespoten en is dus nog altijd voorzien van zijn originele kleur ‘Giallo Flay’. Ook de rest is grotendeels in originele staat. Alleen de twee gele richtingaanwijzers aan de voorzijde zijn niet origineel en ook zijn er na de aankoop racegordels van het merk Schroth geïnstalleerd. Ondanks de enorm hoge prijs is dit geen record. De duurste geveilde Lamborghini wisselde onlangs voor 7,6 miljoen euro van eigenaar.

 1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

  ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.
 2. Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levensstijl
  VIDEO / RIJ-IMPRESSIE

  Nieuwe Audi A3 Sportback getest: luxe lobbes met een dure levens­stijl

  Wie alleen een auto koopt om van A naar B te komen zonder nat te worden, zal niet snel een Audi kopen. Je gaat voor een model met de vier ringen op zijn neus omdat je iets extra’s wilt: een aparter design, meer gadgets en luxe, een hoger kwaliteitsgevoel. Op veel punten past de nieuwe Audi A3 Sportback (die meteen ook als vierdeurs ‘Limousine’ verschijnt) precies bij wat je van dit automerk verwacht: met zijn markante ontwerp is hij meteen herkenbaar als Audi, zijn prachtig gevormde en gebouwde interieur straalt klasse uit en je kunt hem voorzien van allerlei moderne opties. Tot zover veel goed nieuws.