Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai

Vernieuwde Hyundai Kona Electric laadt 30 procent sneller op


Hyundai heeft de vernieuwde versie van de Kona Electric (modeljaar 2020) gepresenteerd. De  elektrische auto laadt volgens de fabrikant nu 30 procent sneller op, dankzij een zogenoemd drie fase (11 kW) laadsysteem. De levering begint eind dit jaar, maar over een eventuele prijsverhoging is nog niets bekend.

Een van de vernieuwingen is Blue Link, dat de bestuurder in staat stelt via een app op de smartphone diverse functies van de auto op afstand te bedienen, zoals de klimaatregeling. Het is ook mogelijk de auto op afstand te ver- of ontgrendelen met een pincode en op een kaart is te zien waar de auto geparkeerd staat.

De vernieuwde Kona heeft nu ook eCall aan boord: het systeem dat automatisch hulpdiensten alarmeert als de airbags in actie komen of als de noodknop boven de binnenspiegel wordt ingedrukt.  Een van de nieuwe opties is een verbeterd infotainmentsysteem met centraal geplaatst, ruim 10 inch groot  touchscreen.  Voor de passagiers achterin is voor het eerst achterbankverwarming een optie. 

Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai
Volledig scherm
Hyundai Kona Electric modeljaar 2020 © Hyundai
  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.