Volledig scherm
'Pak eens wat vaker de fiets': in Frankrijk moet dit soort boodschappen binnenkort verplicht worden vermeld op autoreclames. © Volkswagen

Verplichte boodschap bij autoreclames: ‘Ga wandelen’

In Frankrijk wordt binnenkort een nieuwe wet aangenomen met betrekking tot autoreclames. Net als bij alcohol of tabak moet er een verplichte boodschap bij dit soort advertenties worden toegevoegd.

Dat meldt de Belgische website Gocar.be. Het wetsvoorstel vereist dat advertenties vergezeld gaan van een boodschap ter bevordering van actieve mobiliteit, zoals wandelen of fietsen. Maar ook ter bevordering van gedeelde mobiliteit, zoals openbaar vervoer of carpoolen.

Daarmee wordt autorijden gelijkgesteld aan andere 'slechte gewoonten’ als drank en roken. In het verlengde van boodschappen als ‘drink met mate’ en ‘roken is dodelijk’ kan in autoreclames straks bijvoorbeeld komen te staan: ‘ga toch lopen', of ‘pak eens de fiets’.

  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.