Volledig scherm
© Porsche

Voor 7.500 euro zet Porsche jouw vingerafdruk op een 911

Eigenaren van sportwagens willen liever geen vettige vingers op hun koetswerk, maar bij Porsche denken ze daar even anders over. Sterker nog: de mannen uit Zuffenhausen vragen er zelfs een smak geld voor.

Het idee komt van de jongens van Porsche Exclusive Manufaktur, de personalisatieafdeling van de Duitse autobouwer, die auto's aankleedt naar de persoonlijke wensen van de meest gefortuneerde klanten. Hoe persoonlijk? Wel, de leuze van de Exclusive afdeling luidt: ‘A Porsche as personal as your own fingerprint’ en nu voegen ze daarmee letterlijk de daad bij het woord.

De Duitsers ontwikkelden daarvoor een geheel nieuwe verftechnologie om je vingerafdruk zo fijn mogelijk aan te brengen op de koets van je 911. Porsche beschrijft de werking van de automatische schildermachine als ‘vergelijkbaar met die van een inkjetprinter’. De ‘printkop’ kan verf aanbrengen op driedimensionale oppervlakken zonder ‘overspray’, waardoor complexe vormen, zoals een vingerafdruk, feilloos kunnen worden gecreëerd.

Deze technologie zou superieur zijn ten opzichte van een wrapping.
Volledig scherm
Deze technologie zou superieur zijn ten opzichte van een wrapping. © Porsche

Ook andere personalisatiemogelijkheden

De afwerking, aldus Porsche, is  ‘duidelijk superieur in vergelijking met een wrapping'. In de toekomst wil Porsche nog andere personalisatiemogelijkheden op basis van deze technologie aanbieden. Goedkoop is het niet. Maar liefst 7.500 euro willen ze bij Porsche vangen voor dit streepje verf. 

  1. ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’

    ,,Een lezer vroeg laatst of de politie de maximumsnelheid met meer dan 40 km/u mag overschrijden. Ja, dat mag als het nodig is voor ons werk en als het ook veilig kan. In onze brancherichtlijn staat dat je mag afwijken, mits het nodig en verantwoord is. Bovendien moeten wij dit melden. Vrijgesteld van deze meldplicht zijn eenheden belast met verkeershandhaving, persoonsbeveiliging, arrestatieteams et cetera. Als bestuurder blijf je altijd verantwoordelijk voor je gedrag en als je brokken maakt door onverantwoord rijden, word je op het matje geroepen”, meldt lezer Richard Valenteijn, o.a. motorrijder politie Noord-Holland.