Volledig scherm
© Bugatti

Voor deze auto moet Cristiano Ronaldo ruim drie maanden werken

De Portugese voetballer Cristiano Ronaldo heeft duidelijk niet te veel last van de hele coronacrisis. Hij schafte voor zichzelf naar verluidt een zeldzame Bugatti aan van 8 miljoen euro.

Cristiano Ronaldo, CR7 voor vrienden, heeft zich weer eens laten gaan. Vorig jaar werd de voetbalster – en notoire Bugatti-liefhebber – al in verband gebracht met de waanzinnige La Voiture Noire, een exclusieve one-off met een prijskaartje van 16 miljoen euro. De geruchten werden destijds snel tegengesproken door de entourage van de flamboyante Portugees, maar zoals gezegd wordt: waar rook is, is vuur.

Volledig scherm
© Bugatti

Verschillende bronnen bevestigen namelijk dat Cristiano zijn handtekening onder een bestelbon heeft gezet voor de Bugatti Centodieci, een retro-moderne hommage aan de legendarische Bugatti EB110 uit de jaren 90. Technisch is de Centodieci gebaseerd op de huidige Bugatti Chiron, inclusief de van vier turbo’s (!) voorziene acht liter zestiencilinder motor. 

Volledig scherm
© Bugatti

10 exemplaren

Dankzij een aantal gewichtsbesparende maatregelen en een krachtinjectie van 100 pk – wat het totaal op een waanzinnige 1600 pk brengt – is de Centodieci een stuk sneller dan Ronaldo zelf: een sprint van 0 tot 100 km/u duurt niet langer dan 2,4 seconden, de topsnelheid wordt begrensd op 380 km/u. 

De kans dat je ooit zo’n Centodieci tegenkomt is net zo groot als de kans dat Ronaldo een bezoekje brengt aan het jubileum van je lokale voetbalclub. Er zullen namelijk slechts 10 exemplaren van worden gebouwd. Met een geschat jaarsalaris van 31 miljoen euro moet zelfs Ronaldo voor deze uitgave ruim drie maanden werken.

Volledig scherm
© Bugatti