Volledig scherm
© RV

Waarom is DS niet bij Citroën-dealer aan te schaffen?

Vraag & AntwoordWij hebben onlangs een DS 3 Crossback aangeschaft. Tot nu toe kochten wij onze Citroëns en ook een DS 4 bij de dealer in Gorinchem. Maar door de nieuwe marketingformule van DS kan dat niet meer bij deze Citroën-dealer en worden wij gedwongen onze aankoop in Breda, Utrecht of Amersfoort te doen. Wat vindt u daarvan? -Anneke en Han Wulffraat

Moederbedrijf PSA wil DS nadrukkelijk als zelfstandig merk in de markt zetten. Waren de DS-modellen enkele jaren geleden nog gewoon Citroëns in een chiquer jasje, sinds de DS 7 wordt geprobeerd de auto’s origineler te maken. Om het onderscheid te benadrukken is de verkoop tot een klein aantal DS-dealers beperkt en daar is de klant de dupe van. Ik vind dat automerken met dit soort marketingformules soms echt de belangen van de klant uit het oog verliezen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou
    Oproep

    Rijexamen doen op hoge leeftijd? Wij zijn op zoek naar jou

    Veel ouderen staan voor de uitdaging. Voor sommigen is t appeltje eitje maar veel ouderen geeft het stress. Want niemand wil z’n auto, zelfstandigheid en vrijheid kwijt. Wij zijn op zoek naar oudere mensen die net hun rijexamen hebben afgelegd, al dan niet met goed gevolg of ouderen die binnenkort op moeten. Wilt u met ons (Magazine) praten en mogen we u fotograferen? Meld u dan mét telefoonnummer op magazine@dpgmedia.nl.