Volledig scherm
© RV

Waarom is DS niet bij Citroën-dealer aan te schaffen?

Vraag & AntwoordWij hebben onlangs een DS 3 Crossback aangeschaft. Tot nu toe kochten wij onze Citroëns en ook een DS 4 bij de dealer in Gorinchem. Maar door de nieuwe marketingformule van DS kan dat niet meer bij deze Citroën-dealer en worden wij gedwongen onze aankoop in Breda, Utrecht of Amersfoort te doen. Wat vindt u daarvan? -Anneke en Han Wulffraat

Moederbedrijf PSA wil DS nadrukkelijk als zelfstandig merk in de markt zetten. Waren de DS-modellen enkele jaren geleden nog gewoon Citroëns in een chiquer jasje, sinds de DS 7 wordt geprobeerd de auto’s origineler te maken. Om het onderscheid te benadrukken is de verkoop tot een klein aantal DS-dealers beperkt en daar is de klant de dupe van. Ik vind dat automerken met dit soort marketingformules soms echt de belangen van de klant uit het oog verliezen.

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.