Vul jij je tank soms tot het randje? Dat is geen goed idee.
Volledig scherm
Vul jij je tank soms tot het randje? Dat is geen goed idee. © ANP / EPA

Waarom je moet stoppen met tanken na de klik

We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar slim is het niet.

3 reacties

 • Robert van Roessel

  1 maand geleden
  Sinds oktober heb ik een andere auto waar volgens alle papieren een tank van 50L onder zou hangen. Wanneer ik 40 kilometer heb doorgereden nadat heb bereik op 0 km staat gaat er bij het tanken echter slechts 43 L in de tank tot de vulslang afslaat. Door de slang daarna herhaaldelijk er opnieuw in te stoppen en weer af te laten slaan krijg ik er echter nog minimaal 5L extra bij. Waarom slaat de vulslang al zo vroeg af, terwijl de tank verre van vol blijkt te zitten.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  ik heb dit nooit geweten ben blij met deze tip maar waarom wordt dat nooit verteld als je een auto koopt vind ik raar P v d Broek
 • P. van Aken

  1 maand geleden
  E.e.a. geldt dus alleen voor moderne auto's. Voorheen, en dat is nog niet zo heel lang geleden, zat er gewoon ontluchting op de tank, met een slangetje naar buiten. Maar wel een goede waarschuwing voor mensen die dit gewoon waren.