Volledig scherm
© RV

‘Waarom werkt Android Auto niet in Nederland?’

VRAAG & ANTWOORD,,Waarom is de app Android Auto nog steeds niet te downloaden in de Google Play Store? Apple CarPlay werkt wel‘’, vraagt lezerJan Verkerk zich af.

Autoredacteur Niek Schenk: ,,Terecht dat u hierover klaagt: de meeste nieuwe auto’s kunnen met Android Auto overweg en de meeste smartphones in Nederland hebben het Android-besturingssysteem. In bijna heel Europa is Android Auto allang verkrijgbaar, maar niet in Nederland. Ik heb Haris Ramic, productmanager Android Automotive van Google, om opheldering gevraagd. Hij zegt:  ‘We zijn altijd heel voorzichtig met het uitrollen van dit soort producten. We willen dat het optimaal werkt, als het er bijvoorbeeld om gaat gesproken commando's te verstaan. Het is dus niet zo dat we Android Auto in Nederland niet willen vrijgeven, maar we hebben de gewenste kwaliteit nog niet op orde.’ Ramic kan niet zeggen wanneer dat wel het geval is. ‘’

Autospecialist Niek Schenk beantwoordt elke week lezersvragen op deze site. Mail je vraag naar Niek Schenk

Meer vragen en antwoorden vind je in ons dossier

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.