Pronkstuk van de veiling: de rode Ferrari F512 M.
Volledig scherm
PREMIUM
Pronkstuk van de veiling: de rode Ferrari F512 M. © Gerard Burgers

Zakenman Henk mocht maar kort genieten van zijn showroom met bijzondere auto’s, nu gaan ze onder de hamer

De met oldtimers en andere bijzondere auto’s gevulde pronkzaal aan het Apeldoorns Kanaal in Dieren was het laatste project van de Dierense zakenman Henk Bruinier. Hij heeft er maar kort van mogen genieten. 

Vorig jaar overleed hij op 81-jarige leeftijd, amper twee maanden nadat hij de showroom met zijn verzameling had gevuld.

De hele collectie wordt door veilinghuis BVA Auctions geveild. Bruiniers dochter Corine staat op zaterdag in de kolossale showroom potentiële kopers te woord. Ze is geen kenner, maar ze kent de verhalen nog goed die haar vader vertelde over zijn Ferrari, zijn Rolls-Royce, zijn Bentley’s en BMW’s. ,,Hij was trots op zijn auto’s, al reed hij er nooit in. Alleen in die groene Bentley af en toe.’’

Quote

Ik denk dat mijn vader wel gaat bieden, maar hij moet niet veel duurder worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

  ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.
 2. Deze man tovert met Rolls-Royces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’
  PREMIUM

  Deze man tovert met Rolls-Roy­ces van 13,5 miljoen: ‘Hier is (bijna) alles mogelijk’

  Wie een ‘standaard’ Rolls-Royce te gewoontjes vindt, kan een unieke versie laten bouwen door de ‘Bespoke’-afdeling van het beroemde Britse automerk. Als Head of Coachbuilt Design heeft ontwerper Alex Innes de taak om zijn veeleisende klanten op hun wenken te bedienen. ,,In principe zeggen we bij Rolls-Royce nooit ‘nee’. En geloof me: er komen heel wat bizarre voorstellen voorbij.”