Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Deze jonge talenten willen wereldkampioen worden in hun vak

Tijdens World Skills 2019, het wereldkampioenschap voor beroepen, zetten 30 jonge Nederlandse vaklieden hun beste beentje voor. Van schoonheidsspecialist tot stukadoor en van bakker tot hovenier - in het Russische Kazan worstelen zij zich vanaf donderdag door verschillende opdrachten om wereldkampioen in hun vak te worden.  

Internationale organisatie World Skills, gesteund door de Verenigde Naties, wil praktische beroepen promoten en jong talent in het mbo en het vmbo onder de aandacht brengen. Met de World Skills-wedstrijden worden jongeren aangemoedigd hun expertise te tonen, met als grote finale de tweejaarlijkse wereldkampioenschappen, dit jaar gehouden in het Russische Kazan. Aanstaande donderdag gaan de eerste rondes van start.

  1. Hoe je goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen
    PREMIUM

    Hoe je goedbedoel­de hulp als vrijwilli­ger in het buitenland helemaal verkeerd kan vallen

    Zoek je een werkavontuur als vrijwilliger in een ver land? Let dan op of je goedbedoelde hulp ook zo overkomt bij de mensen daar, waarschuwen deskundigen Yolande van Wijk en Judith van de Kamp. Denk bijvoorbeeld aan het ‘weeshuistoerisme’, waar de constante stroom aan arriverende en vertrekkende vrijwilligers de hechtingsproblemen van wezen lijkt te verergeren. Hoe kies je als leek een goede organisatie?