Exterieur van het hoofdkantoor van ING. ANP BAS CZERWINSKI
Volledig scherm
Exterieur van het hoofdkantoor van ING. ANP BAS CZERWINSKI © ANP

Flexwerkers ING moeten wachten op hun geld door problemen bij payrollbedrijf

Honderden flexwerkers van ING hebben hun vergoeding nog niet gekregen voor hun inzet in de maand juni. Het bedrijf TCP Solutions, dat de betalingen en de administratie voor het flexpersoneel afhandelt, heeft acute betalingsproblemen. Wanneer de facturen worden uitbetaald, is nog niet bekend.

De facturen over de maand juni zijn voor zowel freelancers als kleine detacheringsbureaus nog niet uitbetaald, zo blijkt uit interne correspondentie van de bank die in handen is van Het Financieele Dagblad. Over de betaling van latere rekeningen bestaat onduidelijkheid. 

Op een willekeurig moment werken bij ING duizend tot tweeduizend flexwerkers. Sommige gedupeerde partijen  wachten op tienduizenden euro's voor de maand juni. Het totaalbedrag dat nog uitgekeerd moet worden zou in de miljoenen lopen. 

Kredietverstrekker

TCP-eigenaar Evert van der Weijden zegt in de krant dat de problemen voortvloeien uit een ‘hoogopgelopen’ conflict met een kredietverstrekker die de kredietlijn heeft bevroren. Deze kredietverstrekker heeft zich maanden eerder dan afgesproken plots teruggetrokken uit de Europese markt, aldus Van der Weijden. ,,Voor ons is dit dus zeer plotseling en onverwacht gebeurd.’’

In een mail aan de getroffen flexpartners stelt de bank de facturen van juni conform de contractafspraak aan TCP voldaan te hebben. ING wil vooralsnog niet zelf garant staan voor de achterstallige betalingen. De bank verklaart met relevante partijen in gesprek te zijn over de ontstane situatie. ,,Omdat deze gesprekken nog lopen, kunnen we hier helaas nog geen uitsluitsel over geven. Dit laatste geldt ook voor de facturen vanaf juli 2019,’’ aldus een woordvoerder.

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!