Volledig scherm
© Shutterstock

Foutje gemaakt op de werkvloer? ‘Praat erover’

Een foutje maken op je werk is vervelend, maar een collega wijzen op een misser ook. Toch moeten we er niet te krampachtig over doen, vindt psycholoog en businesscoach Kelly Weekers. Juist door open te zijn over dingen die níét goed gaan op de werkvloer, kunnen we elkaar inspireren.

Fouten maken is menselijk – het is een welbekend cliché, schrijft work-life platform Intermediair. Toch veeg je sommige missers op de werkvloer misschien liever onder het tapijt, dan dat je er uitgebreid op reflecteert. ,,Zonde”, zegt psycholoog Kelly Weekers. ,,Een foutje maken is de enige manier om te stijgen in je leercurve.” Erover praten helpt volgens Weekers daarom juist.

Op de vrijdagmiddagborrel hoor je zelden iemand opscheppen over hoeveel hij heeft geleerd van die gênante presentatie voor de baas. ,,Fouten maken wordt nog vaak als iets slechts gezien. Door die negatieve kijk op fouten worden we extra panisch om er een te maken", zegt Weekers.

Maar hoe doe je dat precies, je collega of werknemer vertellen dat hij of zij iets verkeerd heeft gedaan? Lees verder bij work-life platform Intermediair.

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!