Sam Schoutens werkt normaal gesproken in de horeca, maar is nu aan de slag bij een auberginekweker.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Schoutens werkt normaal gesproken in de horeca, maar is nu aan de slag bij een auberginekweker. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Horecasluiting: Noa en Sam tappen nu geen pilsjes, maar pakken aubergines in

Met haarnetjes op en gestoken in een T-shirt van auberginekwekerij Van Duijn, staan Noa Vrijenhoek (19) en Sam Schoutens (19) - eigenlijk horecamedewerkers - aubergines in te pakken. Het is weer eens iets anders dan pilsjes tappen of serveren in een restaurant.

,,Ik zou dit werk niet uitzoeken", zegt Noa eerlijk. ,,Maar anders zit ik de hele dag thuis en ik wil toch graag wat geld verdienen.” Alle horeca is dicht vanwege het coronavirus, maar in de landbouw komen ze juist handjes tekort omdat arbeidsmigranten niet meer naar Nederland komen. En dus steken nu horecamedewerkers hun handen uit de mouwen in de agrarische sector.