Is dit het meest stressvolle vakantiebaantje ter wereld?

VideoHet is een absurde maar grappige zomertraditie: een handvol studenten mag elk jaar een maand lang ‘bootpostbode’ zijn op Lake Geneva in de Amerikaanse staat Wisconsin, meldt de Vlaamse site Het Laatste Nieuws

Wat maakt dit baantje zo vreemd en stressvol? De boot waarmee de studenten de post rondbrengen, stopt niet onderweg. Hij vaart van aanlegplaats naar aanlegplaats en ondertussen moeten de studenten de kant opspringen, post in de brievenbus doen en weer opschieten om snel de boot terug op te springen. Alleen weggelegd voor postbodes met een steengoede conditie dus. En een flinke portie lef.

Volledig scherm
Een postbode springt op de postboot op Lake Geneva. © HLN

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief! 

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.