Volledig scherm
© Shutterstock

Je lichaam weet of het tijd is voor een nieuwe baan

Hoofdpijn heeft iedereen weleens, maar krijg je het altijd voor die ene vergadering? Dan is er meer aan de hand. Als je beter leert luisteren naar fysieke signalen, ontdek je dat jouw lichaam wijzer is dan je doorhebt.

Hartkloppingen en zweterige handpalmen voor een spannende presentatie, dat klinkt niet onlogisch, schrijft work-lifeplatform Intermediair. Gebeurt dat ook op een normale kantoordag, dan wordt het tijd om naar je lichaamssignalen te luisteren. Je lichaam reageert vaak al op situaties voordat je het zelf doorhebt. Waarom zou je die kennis van je hart en je onderbuik niet inzetten?

Psycholoog Annet van Laar schreef het boek Van binnen weet je alles – Handboek voor lichaamswijsheid. Zij onderscheidt drie zones waarmee we de wereld waarnemen. Met de zone van het hoofd kijken we vooruit en werken we doelgericht. De zone van het hart helpt ons te voelen wat wij en anderen nodig hebben. Met de derde zone, die van de buik, nemen we heel zintuiglijk waar of iets lekker of fijn is, ook gerelateerd aan eerdere ervaringen.

Meer weten over lichaamssignalen op de werkvloer? Lees dan verder op de site van Intermediair

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief