Kraamverzorgster Carla van Donk uit Rotterdam, met tweeling Bart (l) en Dirk. ,,Dit gezin was superleuk en had geen onmogelijke takenlijst."
Volledig scherm
PREMIUM
Kraamverzorgster Carla van Donk uit Rotterdam, met tweeling Bart (l) en Dirk. ,,Dit gezin was superleuk en had geen onmogelijke takenlijst." © privébeeld

Kraamverzorgsters zijn het zat: ‘We zijn geen huishoudsters’

videoEen verontwaardigde kraamverzorgster uit Gelderland plaatste deze week een memobriefje op Twitter, dat haar collega bij een nieuw gezin had gevonden. ‘Beneden en boven dweilen, lakens verschonen, de trap en zolder stofzuigen’ stond er. Ze kreeg veel bijval. Kraamverzorgsters zijn het zat dat ze regelmatig als werkster worden gezien. ,,Of ik even vijftig overhemden wil strijken?”

Het briefje is alweer van het web verdwenen - de kraamverzorgster had het in een opwelling op twitter gezet – maar de verontwaardiging onder beroepsgenoten sudderde door. ,,Zo denigrerend,” vindt Carla van Donk (61) uit Rotterdam. Zij begon veertig jaar geleden als kraamverzorgster. ,,Je maakt de gekste dingen mee. Of ik het vloerkleed van 4 bij 5 meter even wil uitkloppen. Ik kreeg het niet eens opgetild in mijn uppie. Er was ook een gezin dat vroeg of ik de magnetron wilde schoonmaken. Nou, ik dacht het niet. Ik had de inhoud al gezien. Als ik met een lepel over de zijkant zou schrapen, kon ik een hele maaltijd eten.”