Volledig scherm
PREMIUM
Spijk Geene (R) en Thom Uildriks, ze runnen Boxrs4ALL. © Marco De Swart

Met een eigen bedrijf kunnen studenten bijverdienen én flexibel werken

Wie droomt van een eigen zaak hoeft het avontuur niet tot ná de studie uit te stellen. Sterker nog: studenten schipperen steeds vaker tussen de collegebanken en hun eigen bedrijf. Onderwijsinstellingen spelen daar slim op in. 

Gerdine Annaars, ondernemingsadviseur bij de Kamer van Koophandel komt ze volop tegen: studenten met een eigen bedrijf. Ze noemt als belangrijkste reden ‘de vrijheid‘. ,,Studenten willen naast hun studie nog een boterham verdienen, maar ze willen het liefst flexibel werken. Met een eigen bedrijf kan dat.” Onderwijsinstellingen besteden volgens Annaars in hun curriculum steeds vaker aandacht aan ondernemerschap en contacten met het bedrijfsleven. ,,Als ze aantrekkelijk willen blijven, moeten ze daar wel op inspelen.”

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.