Hondje Millie overleed onverwachts. Baasje Emma McNulty was zo van streek dat ze zich afmeldde voor werk, tegen de zin van haar werkgever.
Volledig scherm
Hondje Millie overleed onverwachts. Baasje Emma McNulty was zo van streek dat ze zich afmeldde voor werk, tegen de zin van haar werkgever. © Privé-archief

Ontslagen Schotse (18) begint petitie voor rouwverlof bij overlijden huisdier

Toen de hond van Emma McNulty overleed, was ze zo van streek dat ze zich afmeldde voor werk. Haar werkgever toonde zich weinig begripvol en ontsloeg haar. De Schotse begon vervolgens een petitie voor het instellen van rouwverlof bij de dood van een huisdier. De petitie is inmiddels al meer dan 9000 keer ondertekend. 

  1. Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappelschillen eten’
    PREMIUM

    Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappel­schil­len eten’

    Tien jaar lang zag ze geen cent van al het werk dat ze als ‘stagiaire’ deed in de kapsalon en in het huishouden van een koppel in het Belgische Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit, ze werd geslagen als ze niet luisterde en gevangen gezet op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. ,,Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe heeft het zover kunnen komen?