Volledig scherm
PREMIUM
Larissa (Links) en Priscilla, de eerste twee meisjes die geslaagd zijn voor de opleiding Techniek van Het Noordik Vroomshoop. © Bert Kamp

Priscilla en Larissa werken in de bouw: ‘Dit is echt niet alleen iets voor jongens hoor’

Bij Priscilla en Larissa kon de vlag uit. Zij rondden onlangs met succes een opleiding in de bouw af. Op hun school in Vroomshoop, in de buurt van Almelo, zijn ze de eerste twee meisjes die dit voor elkaar hebben gebokst. „Dit is echt niet alleen iets voor jongens hoor.”

Priscilla Marsman (17) doet inmiddels vakantiewerk bij een timmerbedrijf en Larissa Hakkers (16) is na de laatste schooldag aan de slag gegaan bij het dakdekkersbedrijf van haar ouders. Ze zijn trots op hun diploma en krijgen van alle klanten complimenten. Als Larissa met haar vader op klus is, komen mensen spontaan naar haar toe. „Ze vinden het leuk dat ik dit werk doe. Meestal zien ze alleen maar mannen op de bouw met dakpannen sjouwen. Hartstikke leuk om te horen natuurlijk.” 

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: